Winnaar KNAG Werkstukwedstrijd: Watermanagement in Lopikerwaard

15 mei 2020
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws

In deze editie van de KNAG Werkstukwedstrijd hebben wij weer een prachtige verzameling werkstukken ontvangen. De onderwerpen liepen uiteen van ontwikkeling in oostelijk China tot gesteenten in de beeldhouwkunst en drinkwater in Mozambique. De jury was dit jaar het unaniem eens over de winnaar. Daarnaast bleken twee werkstukken heel goed, maar zo onvergelijkbaar dat het niet mogelijk was om hierin een tweede en derde plaats aan te wijzen. Daarom dit jaar naast de winnaar twee eervolle vermeldingen.

Winnaar

De winnaar van de KNAG Werkstukwedstrijd 2019-2020 is Maarten Tiemens (Christelijk Lyceum Zeist) met zijn werkstuk Klimaatbestendig veenweidegebied.

Een eervolle vermelding voor Niels Evers en Jarno Soós (Reggesteyn Nijverdal) met hun onderzoek Ideale energieverdeling in Overijssel in 2030 én voor Roël Wahyudi (Veenlanden College Mijdrecht) met zijn verhaal over Een gebrekkige wereldmacht?

Leuk om te vermelden is dat de winnaar zijn werkstuk heeft geschreven omdat hij denkt over een carrière in dit onderzoeksgebied.

Kwaliteit

De jury benadrukt dat alle beoordeelde inzendingen van hoge kwaliteit waren met elk hun eigen sterke punten. We zien dat persoonlijke interesse en een echte band tussen een leerling en het onderwerp zorgt voor de mooiste werkstukken, waarbij het enthousiasme er vanaf spat. Daarnaast weegt zwaar mee hoe verrassend en origineel een onderwerp of conclusie is. Ook dienen de gebruikte bronnen voldoende variatie en diepgang te hebben.

De jury hoopt dat volgend jaar alle ingediende werkstukken zelfgemaakte kaarten bevatten. Tot slot nog de opmerking dat voor volgend jaar meer werkstukken van havo en vmbo-leerlingen van harte welkom zijn! 

Op geografie.nl/onderwijs/wedstrijden/knag-werkstukwedstrijd/knag-werkstukwedstrijd-2019-2020 vind je het juryrapport en de winnende werkstukken ter inspiratie.