Evert Meijers

Evert Meijers

TE Delft
Recente publicaties

Niet wéér een Randstadkabinet

Tijdschrift Geografie
Evert Meijers Ton van Rietbergen

Op 21 november jl. publiceerde de Volkskrant op de opiniepagina een tekst van Evert Meijers en Ton van Rietbergen. Het was een oproep aan het kabinet om investeringen van het Rijk meer over het land te spreiden. Die maakte veel reacties los op sociale media. Als geografen willen de auteurs ook niet-Volkskrantlezers en vooral vakcollega’s in de discussie betrekken. Geografie vroeg hen hun mening nog eens samen te vatten, onder de originele kop.

politiek
Nederland

Niet wéér een Randstadkabinet

Evert Meijers Ton van Rietbergen

Op 21 november jl. publiceerde de Volkskrant op de opiniepagina een tekst van Evert Meijers en Ton van Rietbergen. Het was een oproep aan het kabinet om investeringen van het Rijk meer over het land te spreiden. Die maakte veel reacties los op social media. Als geografen willen de auteurs ook niet-Volkskrantlezers en vooral vakcollega’s in de discussie betrekken. Geografie vroeg hen hun mening nog eens samen te vatten, onder de originele kop.

Herkomst van het concept Randstad

Evert Meijers

De strijd om de locatie van de nationale luchthaven

Het concept ‘Randstad’ duidt tegenwoordig op eenheid en samenhang, maar is juist geboren uit een strijd tussen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Alle wilden de nieuwe nationale luchthaven in de buurt hebben. Het Randstad-argument werd door Den Haag en de KLM ingebracht tegen Schiphol en vóór het centraler gelegen Leiderdorp. 

Meer publicaties