Uitslag de grote KNAG online pubquiz

25 juni 2020
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Nieuws
FOTO: SERGEY PESTEREV/UNSPLASH

De grote online KNAG pubquiz was een succes, bedankt voor het meespelen! We zijn overweldigd door het aantal kijkers en deelnemende teams.

En dan nu de bekendmaking van de winnende teams:

  1. Team Rocket (50 punten + beste benaderingsvraag)
  2. M.E.C. (50 punten)
  3. Mercator (49 punten)

Superknap gedaan! 
In het pdf-bestand onderaan kun je de totale uitslag downloaden.

 

Nog een paar opmerkingen bij antwoorden op vragen:

Ronde 1, vraag 7: Welke wind waait er over Nieuw-Guinea in juli? 
De maker van deze vraag had voor de zekerheid de atlas erbij gepakt en nagelaten zelf na te denken. In de atlas staat zuidoost moesson en niet zuidoost passaat. De richting moet hoe dan ook zuidoost zijn, dus antwoord A is het enige antwoord dat goed gerekend is.  

Ronde 4, vraag 8: Wat is de hoogstgelegen Europese hoofdstad? 
Hier hadden we het dwergstaatje Andorra over het hoofd gezien. Zowel Madrid als Andorra la Vella levert daarom 1 punt op. 

Ronde 5, vraag 7: Welke geografische fout zit er in Africa van Toto?
Lees hier na hoe het zit met de Serengeti en de Kilimanjaro. Het goede antwoord (de Kilimanjaro staat niet in de Serengeti) leverde 1 punt op.

Wij vonden het een geslaagde eerste quiz, we ontvingen al verschillende e-mails waaruit we opmaken dat jullie dat ook vonden. Het niveau en de snelheid van vragen stellen is lastig in te schatten, vond je het (veel) te moeilijk of makkelijk? Ging het te snel of langzaam? Miste je een bepaalde geografische categorie? Heb je tips hoe het technisch gezien beter kan? We ontvangen graag feedback, voor een eventuele tweede editie. Mailen mag naar onderwijs@knag.nl.

Uitslag de grote KNAG online pubquiz - 24 juni 2020.pdf
Download dit document (90.35 KB)