Leerlingen zoeken oplossingen voor duurzame stad in 2050

1 november 2022
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
onderwijs
Nieuws

Hoe ziet de duurzame stad van de toekomst eruit? Met het Educatief Programma Floriade zochten leerlingen en studenten naar oplossingen in de thema’s groen, gezondheid, voeding en energie. Onderdeel van het programma was de EPF-Challenge. Leerlingen deelden een video-pitch met plan van aanpak en hun belangrijkste leerpunten. Tijdens het feestelijke eindevent op 3 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. 

 

Oplossingen voor echte vraagstukken 

Met het Educatief Programma Floriade werken leerlingen en studenten aan het vo, mbo of hbo aan échte vraagstukken van échte opdrachtgevers. Door onderzoekend en betekenisvol leren te koppelen aan de praktijk, dragen zij al tijdens het leertraject bij aan een duurzame toekomst. Het programma is gebaseerd op de UNESCO methode Leren voor Duurzame Ontwikkeling en de Sustainable Development Goals.  

De vraagstukken gaan over de rol van groen, slimme energievoorziening, gezond leven en verantwoord voedsel in de stad van 2050. Opdrachtgevers zijn o.a. LIVEKINDLY Collective, Jong Leren Eten, Gemeente Almere, idverde, #ikbenopen, JongRES en Nationaal Programma RES. 

Eindevent op 3 november 

De winnaars van de EPF-Challenge worden bekend gemaakt tijdens het feestelijke eindevent op 3 november. Het eindevent vindt plaats op een Aeres locatie en is via livestream te volgen. Naast een podium voor hun verhaal en mooie vermelding op hun cv, krijgen de winnaars ook een hele toffe prijs! The Dutch Weed Burger foodtruck komt langs bij hen op school en oprichter Mark Kulsdom geeft een inspirerende lezing over duurzame voeding, innovatie en ondernemen.  

Wil je 3 november meekijken met de deelnemende teams? Het eindevent is via livestream te volgen.