Onderwijsdag – sneak preview [4]: Global Escape

30 november 2021
Nieuws
FOTO: GLOBAL ESCAPE

Ben jij stressbestendig? Wat is jouw kennis van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN? Haal jij een 10 voor topo?

Onderwijsdag – sneak preview

Deze serie geeft alvast een inkijkje in een aantal workshops en excursies waaraan je kunt deelnemen tijdens de Onderwijsdag op woensdag 6 april a.s.  Dit gaat over deelsessie B10.

Tijdens een wereldse escapetocht ga je met je team aan de slag om in 60 minuten te ‘escapen’ en alle opdrachten te voltooien. Samenwerken en goede communicatie zijn de sleutel tot succes. Als assistenten van June (die de hoofdrol speelt in de verhaallijn), werkzaam voor de Verenigde Naties, reis je over de wereld en probeer je in een aantal  landen te polsen of het verdrag van de Sustainable Development Goals nog leeft en het vuurtje warm te houden. 

De 17 Sustainable Development Goals (SDG's of duurzame ontwikkelingsdoelen) zijn je als AK-docent vast wel bekend: 193 lidstaten van de Verenigde Naties hebben zich in 2015 hieraan gecommitteerd. In 2030 moeten de doelen behaald zijn. Het streven was om in 15 jaar tijd een enorme sprong voorwaarts te maken. Maar lukt dit eigenlijk wel? Ziet elke lidstaat dit als prioriteit?

Natuurlijk heb je van de SDG's gehoord, maar… zit er schot in?

Ga de uitdaging aan en speel deze escapetocht, die is gemaakt voor middelbare scholieren. Dan kun je hem straks introduceren op je eigen school! Gewapend met een app, QR-codes en een rugzak vol avonturen moet je in 60 minuten vele raadsels, puzzels en mysteries oplossen. Je maakt gebruik van locaties binnen je eigen schoolgebouw – breed inzetbaar dus!

Door zelf deel te nemen maak jij tijdens de KNAG-onderwijsdag kennis met de kracht van de werkvorm Escape Room. Wellicht introduceer jij de Global Escape binnenkort op je eigen school tijdens een projectweek waarbij wereldburgerschap centraal staat.

Nodig: smartphone, internet en 21st century skills.

Nog niet ingeschreven voor de Onderwijsdag? Doe dat dan snel via dit formulier. Voor veel deelsessies geldt een maximaal aantal deelnemers en vol=vol, dus wees er snel bij!

De Global Escape is een project van stichting Global Exploration (SGE). SGE stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij hen te bewerkstelligen.