Onderwijsdag 2021-2022: Wéreldverhalen

11 april 2022
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
KNAG Onderwijsdag
Nieuws
FOTO: RONALD KRANENBURG/GEOGRAFIE
Peter Kuipers Munneke krijgt de volle zaal direct in zijn verhaal mee. Klasse!

Na twee jaar bijna off grid was de KNAG Onderwijsdag 2021-2022 op 6 april in Den Bosch een warm bad. En in november volgt er alweer een nieuwe!

Vanaf 8.45 uur stroomde het 1931 Congrescentrum vol. De standjes kregen meteen veel aanloop. Iedereen sjouwde met tassen vol boeken, posters en ander materiaal. De ‘I love Geografie’-T-shirts vlogen rond en het programma ging rap van start. Met wéreldverhalen.

Zo vertelde Peter Kuipers Munneke dat het bij het weerpraatje op het NOS Journaal vooral gaat om het verhaal eromheen. Daarna legde hij met heldere beelden uit hoe het weer extremer wordt in een opwarmende wereld. Nanke Verloo zoomde in op het verhaal van een Oekraïens meisje en maakte duidelijk hoe zulke ‘kleine’ verhalen ons inzichten bieden in grote problemen zoals onveiligheid en ongelijkheid. Dé manier ook om leerlingen aan te spreken.

Scheidend KNAG-voorzitter Yves de Boer droeg de microfoon symbolisch over aan zijn opvolger Veronique Schutjens. Lees het interview met deze kanjers in het aprilnummer van Geografie.

Aan het eind van de ochtend rapte Meester Hidde het publiek snoeihard én swingend de zaal uit. Er bleef maar heel even tijd over om op te laden voor het programma vol deelsessies, te veel om hier op te noemen…

FOTO: RONALD KRANENBURG
Meester Hidde rapt zijn les: wees creatief in de klas en ga als docent uit van je eigen kracht.

En wie zijn aanwezigheid op deze dag wilde vereeuwigen, deed een foto shoot op de informatiemarkt. Maar het echte certificaat als bewijs van deelname aan deze superleerzame dag  krijgen alle bezoekers nog per mail  toegestuurd.

FOTO: RONALD KRANENBURG
Smile!

En was je er deze keer niet bij? Dan hebben we goed nieuws: in november is er weer een nieuwe Onderwijsdag, om niet te missen. Wordt vervolgd dus!

Bekijk hieronder de aftermovie en hier meer foto’s.