Topotijdreis is vernieuwd

15 februari 2022
Auteurs:
redactie
De redactie van geografie.nl
Nieuws
BEELD: TOPOTIJDREIS.NL & ESRI

Aardrijkskundedocenten kennen het al: de website topotijdreis.nl waar je een digitale tijdreis door je eigen leefomgeving kunt maken. Deze website is nu aangepast en toegankelijker gemaakt. Neem eens een kijkje! 

 

Gebruikers kunnen nu beter door de jaartallen van topografische kaarten of luchtfoto’s scrollen. Topografische kaarten of luchtfoto’s uit verschillende jaren zijn met elkaar te vergelijken om eenvoudiger ontwikkelingen van (delen van) Nederland te zien. 

Topotijdreis werd in 2015 geïntroduceerd door het Kadaster en kaartenspecialist Esri, ter ere van 200 jaar topografische kaarten van de Nederlandse overheid. Sinds 1815 wordt Nederland officieel en onafgebroken in kaart gebracht. Bijvoorbeeld de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. Met Topotijdreis werd deze data beschikbaar gesteld aan een grote groep mensen. Esri en digitaal ontwerpbureau Studio Wolf hebben in opdracht van het Kadaster vernieuwingen doorgevoerd in de site, waardoor deze enorme hoeveelheid kaarten en data nu nog toegankelijker is voor iedereen, van liefhebber tot professional.

In deze video worden de verbeteringen uitgelegd evenals wat je allemaal op topotijdreis.nl kunt doen.