Kevin van Huët

student Geo-communicatie, Universiteit Utrecht; redacteur bij DE GEOGRAAF; redacteur bij geografie.nl

Kevin van Huët

Recente publicaties

Verstevigen van de Houtribdijk: een wereldprimeur in het water

Kevin van Huët

In 1932 werd Nederland een zee armer en een meer rijker. Met de bouw van de Afsluitdijk veranderde de Zuiderzee in het IJsselmeer en waren de laaggelegen provincies beter beschermd tegen hoogwater. Ruim veertig jaar later werd er een tweede dijk aangelegd in de voormalige Zuiderzee. Het verstevigen van die waterkering, de Houtribdijk, zorgt nu voor een wereldprimeur.

waterveiligheid
Nederland

Met de rug tegen de muur in Kosovo

Kevin van Huët

‘Europa’s hoogst opgeleide supermarktpersoneel woont in Kosovo’

Maanden na de verkiezingen werd afgelopen september de ‘war wing’ geïnstalleerd als nieuwe regering van Kosovo. De nieuwe leiders, die hun bijnaam hebben te danken aan hun actieve rol in de Kosovo-oorlog in 1998-1999, claimen de aanpakkers te zijn die Europa’s jongste land nodig heeft om de werkloosheid terug te dringen en de economie uit het slop te trekken.

geopolitiek
economie
Kosovo

De achterstandsbuurt is als drijfzand voor Turkse en Marokkaanse kinderen

Kevin van Huët

Kinderen van Turkse of Marokkaanse afkomst in Nederland verhuizen relatief vaak, maar zelden naar een betere buurt dan waar ze vandaan komen. Dat concluderen Tom Kleinepier en Maarten van Ham – onderzoekers aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde – in twee publicaties. Liefst vier op de tien Turkse en Marokkaanse jongeren woont hun gehele kindertijd in een achterstandsbuurt, tegenover één op de tien kinderen van Nederlandse afkomst.

wetenschappelijk onderzoek
integratie
Nederland
Meer publicaties