Florien Willems

Florien Willems

Florien
webredacteur geografie.nl
Recente publicaties

Herman Kasper Gilissen hoogleraar bij Delta Climate Center

Florien Willems

De Universiteit Utrecht is partner in het Delta Climate Center (DCC) en de faculteit Geowetenschappen stelt er mensen aan. Maar ook vanuit de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is betrokkenheid: zij levert jurist Herman Kasper Gilissen als hoogleraar Climate Change, Regulation and Deltas. Wat zijn de plannen, hoe ziet hij de samenwerkingen met andere vakgebieden, waaronder de geografie, maar ook tussen de UU en het DCC?

klimaatverandering
waterveiligheid
Nederland
Vlissingen

Twee werelden [podcast]

Florien Willems

In Nederland geboren als cohters van gastarbeiders die in de jaren 1960 anuit Marokko
en Turkije hierheen kwamen, groeiden Fatima Bajja en Gulsah Ercetin op met twee culturen. Ze zijn nu allebei journalist bij de NOS en belichten in hun werk (maatschappelijke) problemen vanuit verschillende invalshoeken. In deze podcast komt echter ook hun persoonlijke verhaal aan bod. Ze onderzoeken waar de twee werelden waarin ze groot werden, met elkaar botsen en hoe ze daar vanuit hun eigen ervaring naar kijken.

recensie
Podcasts

Een hoop werk uit handen én zelf wat lessen vooraf geven

Tijdschrift Geografie
Teuntje Kragtwijk Florien Willems

Tips van een deelnemend docent

Natascha de Korte ging met haar groep 7 van basisschool De Parkiet op GeoWeek-expeditie met Wavemakers/Watersportverbond naar Den Haag. De dag stond in het teken van water en droogte in Nederland. Hoe bereidde Natascha haar klas voor en welke tips heeft ze voor collega’s die een volgende keer willen meedoen aan de GeoWeek?

onderwijs
GeoWeek
Meer publicaties