Kies je bijscholing!

13 februari 2020
onderwijs
Nieuws
FOTO: THE CLIMATE REALITY PROJECT/UNSPLASH

In maart en april zijn drie verschillende bijscholingen voor aardrijkskundedocenten. Lesgeven over migratie, klimaatverandering en stedelijke vraagstukken wordt besproken. Welke bijscholing kies jij? Deelname is gratis, wel graag aanmelden.

 

Dinsdag 17 maart: Lesgeven over migratie vanuit een GeoCapabilities benadering
16.00 - 19.00 uur, Universiteit Utrecht
Hoe, wat en waarom lesgeven over migratie? Met een inhoudelijke update, actuele inzichten en uitleg over de mogelijkheden die een GeoCapabilities-aanpak kan bieden.

Dinsdag 31 maart: Bijscholing klimaatverandering en waterbeheer
13.00 - 17.30 uur, Provinciehuis Utrecht
Deze middag is een mix van inhoudelijke presentaties over wat er in Nederland actueel speelt m.b.t. klimaatverandering en waterbeheer en didactische workshops over lesmethodes en werkvormen over deze onderwerpen. Er zijn ook watereducatiemedewerkers van verschillende waterschappen aanwezig dus je kunt in gesprek met en over het waterschap en educatiemogelijkheden in de eigen omgeving. 

Woensdag 15 april: Bijscholing stedelijke vraagstukken
13.15 - 17.00 uur, Eindhoven
Na Amsterdam en Rotterdam kunnen nu docenten uit de omgeving Eindhoven zich laten informeren over de op handen zijnde Omgevingswet. Er zijn sprekers van de gemeente over de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan en workshops lesgeven over leefbaarheidsvraagstukken en Buurtje bouwen. Deze educatieve game kun je een stuk makkelijker inzetten in de les als je het zelf een keer gespeeld hebt.